Angstcoaching

Bang voor tandheelkundige behandelingen, voor het zien van bloed of injectienaalden, het geluid van de boor? Schaamt u zichzelf hiervoor, denkt u alleen te staan met deze klacht? Weet u dat veel mensen (ruim 8 procent van de totale bevolking) last heeft van een angst speciaal voor een medische handeling (tandarts, arts, ziekenhuis), een natuurverschijnsel (onweer), een dier (spin) of ruimtelijke situaties (lift). Van de vele angsten die bestaan, zijn deze specifieke angsten het best behandelbaar.

Kiest u er nu voor de uitdaging aan te gaan om een tandarts of mondhygiënist te bezoeken zonder het gevoel te hebben de controle te verliezen?

Of u nu door de schooltandarts een nare ervaring hebt opgedaan of op een andere manier het vertrouwen in de tandarts/mondhygiënist bent kwijtgeraakt, er is verandering in uw beleving mogelijk.

Samen kunnen we ontdekken wat er voor u nodig is om u weer veilig te voelen tijdens een tandheelkundige of mondhygiënische behandeling. U leert anders om te gaan met uw lichamelijke reacties (zweten, hartkloppingen, paniekgevoel, snel willen ademen of het gevoel hebben flauw te vallen). Daarnaast leert u uw (emotionele) grenzen aan te geven en deze af te stemmen met uzelf en uw behandelaar.

Wanneer u geïnteresseerd bent, kunt u een afspraak maken met Mondhygiënistenpraktijk Elst. U vermeldt dat het om angstcoaching gaat. De afspraak zal bestaan uit 3x 1-1,5 uur. De kosten bedragen €90,00 per uur.

De tandheelkundige behandeling die hier eventueel uit volgt, of dat nu bij uw eigen tandarts of mondhygiënist is of elders, kan worden vergoed al naar gelang de voorwaarden van uw eigen tandheelkundige verzekering. Gemiddeld zult u al verbetering merken na de eerste sessie en zeker na de tweede sessie.

Miriam Meeuwsen, mondhygiënist en geregistreerd psychosociaal therapeut